راه اندازی کافه چه مراحلی دارد؟

سلام همراهان شف یار

بنا بر سوالات بسیار زیاد شما در مورد هزینه لازم برای راه اندازی کافه تصمیم گرفته شد که مقاله ای در این جهت نوشته شود . خوب! باید یک برگه سفید روبه روی خودتان بگذارید و همینطور که با ما همراه هستید دست به قلم بگیرید و مراحل رو همراه با ما روی یک برگه بنوسید و برنامه هایی که به ذهنتان میرسد را یادداشت کنید.

همان طور که میدانید کافه ها مکان هایی دنج و نسبتا ارام هستند که مردم اکثر قرار های خود را در آنجا می گذارند و یا گاهی تنها به این مکان ها جهت انجام کارهای خود و برنامه ریزی میایند، پس بهتر است که ما مکانی مناسب با هر سلیقه ای ایجاد کنیم.

شف یار

راه انداز رستوران | راه انداز کافه | راه انداز فست فود

پیدا کردن مکان مناسب و برآورد هزینه

اولین قدم در راه اندازی کافه پیدا کردن مکانی مناسب با متراژ حداقل 60 یا 70 متر خواهد بود. این مکان باید در جایی پر رفت و آمد ولی با جای پارک مناسب باشد. البته شما میتوانید برای حل جای پارک از پارکبان هایی با ظاهری اراسته استفاده کنید. این مکان های پر رفت امد می توانند دانشگاه ها، موسسات آموزشی یا کتابخانه ها، سینما و تئاتر و یا پارک ها باشند اگر در نزدیکی این مکان ها جای مناسبی پیدا نکردید بهتر است در خیابان های اصلی که جمعی از کافه ها یا رستوران ها وجود دارند مکانی را انتخاب کنید و اصلا نگران این نباشید که در محدوده رقیبان خود قرار دارید. قرار است شما متمایز از آنها باشید.

راه اندازی کافه

راه انداز رستوران | راه انداز کافه | راه انداز فست فود

*پیشنهاد*

اگر بودجه کافی برای رهن دارید بهتر است در ابتدای کار محل دلخواهتان را رهن کنید تا در مدت زمان انجام کارهای دکوراسیون خرید تجهیزات کافه و راه اندازی از  پرداخت اجاره جلو گیری شود.

طراحی و دکوراسیون

حالا یک جای مناسب و دنج را پیدا کردید که رفت و آمد در آنجا زیاد است. باید به فکر یک طراحی و دکوراسیون جدید باشید. موثر ترین قسمت جذب مشتری به کافه شما اینجاست و قبل از اینکه کسی منوی شما رو تست کند، به دکور کافه شما توجه می کند. بهتر هست در این مورد با طراحان داخلی که رزومه کاری مرتبط با کافه و رستوران دارند مشورت کنید و طراحی با توانایی و دستمزد مناسب انتخاب کنید. تیم راه اندازی کافه شف یار جهت هرگونه مشاوره و اصلاح چیدمان دکوراسیون جهت تطبیق با استانداردهای سرویس و پذیرایی در کنار شما خواهد بود.

راه اندازی کافه در تهران

راه انداز رستوران | راه انداز کافه | راه انداز فست فود

*پیشنهاد*

از طراح بخواهید از گلدان ها و گیاهان آپارتمانی استفاده کند.

از رنگ های مناسب که چشم ها را اذیت نکند و مبلمانی که مشتریان رو خسته نکند استفاده کنید.

هزینه خرید تجهیزات کافه

یکی دیگر از مراحل راه اندازی کافه خرید دستگاه ها می باشد. باید از برخی از تجهیزات خارجی و برخی ایرانی استفاده کنید و هم چنین با توجه به بودجه از دستگاه های نو و دست دوم استفاده نمایید. راه انداز کافه با توجه به منوی طراحی شده و تعداد مهمان هایی که می توانند در کافه شما حضور داشته باشند، نوع و ظرفیت دستگاه هایی که نیاز دارید را مشخص خواهد کرد.

تجهیزات کافی شاپ

راه انداز رستوران | راه انداز کافه | راه انداز فست فود

*پیشنهاد*

تا جایی که می توانید از تجهیزات ایرانی استفاده کنید زیرا هم در تعمیرات و هم در خرید به صرفه تر هستند.

میتوانید در خرید قهوه ساز ها و دستگاه های خارجی مانند اسپرسو ساز و… از کالا های دست دوم استفاده کنید.

از خرید تجهیزاتی که در ابتدای کار خیلی ضروری نیستند صرف نظر کنید برای مثال می توان کیک ها را از قنادی های اطراف به صورت روزانه خریداری کرد.

 

طراحی منو و آموزش

به کافه های اطراف سر بزنید این کار باعث می شود با منو های آنها آشنا شوید و طعم های مختلف را تست کنید. در نهایت تیم راه اندازی کافه با توجه به سلیقه شما و دانش و سابقه خود منویی را تهیه می کند. حالا باید غذا ها و نوشیدنی های در نظر گرفته شده را تست کنید. راه انداز کافه با توجه به بازخوردی که از شما می گیرد و اعمال تغییرات مورد نظر، منو را نهایی میکند. سپس منو را به سرآشپز و باریستای شما آموزش خواهند داد.

طراحی منو کافی شاپ

راه انداز رستوران | راه انداز کافه | راه انداز فست فود

*پیشنهاد*

از باریستا و شف مجموعه یک نوشیدنی و غذای خاص بخواهید. در این صورت مشتریان شما برای آنها همیشه شما را انتخاب می کنند.

همچنین در آموزش های نهایی که به سرآشپز و باریستای شما داده می شود حضور داشته باشید.

استخدام و آموزش پرسنل

این قسمت نهایی یکی از مهمترین بخش ها و بسیار تخصصی می باشد و تنها پیشنهاد می شود که از یک شرکت راه اندازی کافه ماهر با رزومه خوب استفاده شود. راه انداز کافه وظیفه دارد که پرسنل قسمت های مختلف را در ابتدا با توجه به خصوصیات ظاهری و سابقه کارشان استخدام نماید و آنها را تحت آموزش های مناسب قرار دهد. برای مثال کاپیتان اردر (Captain Order) شما اگر آموزش صحیح دیده باشد به راحتی میتواند در کنار سفارش قهوه مشتری کیک های منو را نیز بفروشد.

آموزش پرسنل کافه رستوران

راه انداز رستوران | راه انداز کافه | راه انداز فست فود

افتتاحیه و تبلیغات

پس از راه اندازی کافه نوبت افتتاحیه و معرفی خود به مشتریان می رسد. شما نباید فراموش کنید که خود را در شبکه های مجازی معرفی کنید. به خصوص که امروزه می توانید اشخاصی به نام تستر را به کافه خود دعوت کنید و از او بخواهید کافه شما را در صفحه ی خود تبلیغ کند. در این راه هم خودتان می توانید پیش بروید و هم از تیم های تبلیغاتی استفاده کنید و از ایده های جدیدشان بهره ببرید. همچنین می توانید از راه انداز خود بخواهید در روز اول افتتاحیه جشنی را برای معارفه مجموعه شما به مردم تدارک ببیند.

پشتیبانی

لازم به ذکر است که راه انداز کافه می بایست تا سه ماه پس از راه اندازی کافه و افتتاحیه روزهایی را به کنترل کیفیت اختصاص دهد و به صورت سر زده از رستوران شما بازدید کند،کیفیت نوشیدنی ها و غذا ها را کنترل کند و در صورت نیاز برای پرسنل کافه جلسات بازآموزی برگزار کند. همچنین منو را با توجه به فروش هر آیتم مورد بازبینی قرار دهد و تغییرات لازم را اعمال کند.